Minden szülő szeretné boldognak látni gyermekeit. Sőt, a szülők képesek komoly áldozatokat is hozni azért, hogy gyermekeiknek mindent megadhassanak.

Ha balettcipő, sportfelszerelés, vagy hangszer kell, akkor nincs mese, meg kell venni! Aztán ahogy egyre nőnek a gyerkőcök, egyre több pénzbe kerülnek. Ezzel nincs is gond.

Gyakran az is fontos a szülőknek, hogy gyermekük életkezdését is jelentős mértékben támogassák. Arra gyűjtenek, hogy majd a gyerek 18 éves korára egy autóval, a tandíj átvállalásával, netalán egy ingatlannal segítsék az ifjak elindulását az életben.

Bár közel 2 évtized áll rendelkezésre ahhoz, hogy ezt az anyagi támogatást megteremtsék, kevés eszköz adhatja meg ezt számukra.

Sokféle módon takaríthatunk meg pénzt. Arra azonban figyeljünk, hogy az biztonságos és likvid legyen, és a pénzünk meg is tartsa a vásárlóértékét!

Például betehetjük a párnába, és reménykedhetünk, hogy az infláció csak kis részét viszi el. Tény: az elmúlt 20 évben majdnem 70%-kal ér kevesebbet a pénzünk. Nyilván nem mindegy, mekkora anyagi segítséget szánunk gyermekeinknek!

Betehetjük a bankba is, ám a kamatok alacsonyak, így pénzünk vásárlóértékével együtt a majdani támogatásunk mértéke is egyre csökken.

Mások megtakarítást választanak, például tőkeképző programokat, babakötvényt stb. A pénzüket így másokra bízzák. Ehhez azonban nehezen tudnak hozzáférni menet közben, és ha hozzányúlnak, akkor elbúcsúzhatnak a kamatoktól, és gyakran csak a befizetett pénzük egy részét kapják vissza.

Akkor mégis mi a megoldás, ha biztonságosan, likviden és értékállóan akarunk félretenni pénzt gyermekeink életkezdésére?

Az elmúlt 20 évben csak a lakossági arany (befektetési arany) tudta ellensúlyozni a pénzromlást dollárban, euróban, forintban és még svájci frankban is. 

Miért nem éltünk ezzel a lehetőséggel? Mert egyszerűen nem tudtunk arról, hogy létezik, nem tudtuk, hogy mennyire egyszerű és milyen könnyű megvásárolni, otthon tárolni és – ha szükség van rá –, akkor újra pénzre váltani.

A lakossági arany kézzelfogható biztonságot nyújthat gyermekei életkezdéséhez, miközben tartalékként is felhasználhatja, ha szükséges.