Lakossági arany: nagyszülői segítség az unokáknak

2020.05.31.

Megosztás:

Az unoka a nagyszülők szeme fénye – kényeztetnénk naphosszat és ellátnánk minden égi-földi jóval! Mennyi nagyszülő gondolkodik így!

Sokan szeretnék anyagilag is támogatni, segíteni az unokákat, vagy anyagilag segíteni őket az életkezdésben. Ehhez spórolnak, félretesznek minden hónapban annyit, amennyit a nyugdíjuk megenged számukra.

Ezt a megtakarítást sokféle módon megtehetik, azonban arra érdemes figyelni, hogy biztonságos legyen, és a pénz meg is őrizze a vásárlóértékét! Főleg akkor, ha egy nagyszülő 10-15 éven keresztül gyűjt az unokáinak!

Eltehetjük például a párnába, és reménykedhetünk az alacsony inflációban. Tény: az elmúlt 20 évben majdnem 70%-kal ér kevesebbet a pénzünk. Nyilván nem mindegy, mekkora anyagi segítséget szánunk szeretteinknek!

Betehetjük a bankba is, ám a kamatok alacsonyak, így pénzünk vásárlóértékével együtt a majdani támogatásunk mértéke is egyre csökken.

Vannak, akik a pénzüket másokra bízzák, például unit linket, vagy babakötvényt fizetnek. Ehhez azonban nehezen tudnak hozzáférni menet közben, és ha hozzányúlnak, akkor elbúcsúzhatnak a kamatoktól, és gyakran csak a befizetett pénzük egy részét kapják vissza.

Akkor mi lehet a megoldás, ha biztonságosan, likviden és értékállóan akarunk félretenni pénzt unokáink támogatására?

Az elmúlt 20 évben csak a lakossági arany (befektetési arany) tudta ellensúlyozni a pénzromlást dollárban, euróban, forintban és még svájci frankban is.

Miért nem éltünk ezzel a lehetőséggel? Mert egyszerűen nem tudtunk arról, hogy létezik, nem tudtuk, hogy mennyire egyszerű és milyen könnyű megvásárolni, otthon tárolni és – ha szükség van rá –, akkor újra pénzre váltani.

A lakossági arany kézzelfogható anyagi támogatást nyújthat unokái életkezdéséhez!

Legfrissebb hírek

Siess aranyat venni, mert drasztikus áremelkedés jöhet!

Hamarosan kiadós aranydrágulás következhet: szűk sávba került az arany árfolyama az utóbbi időben, ugyanakkor egy olyan jellegzetes formáció alakult ki…

Így nyúlt bele a kormány a pénzügyeinkbe

Ritkán fordul elő, hogy annyi szabályozási változást hoz egyetlen nap a pénzügyeinkben, mint 2023. július 1-je. Azok kedvéért, akik nem…

Arany és bitcoin: egzotikus befektetések reneszánsza

Az arany árfolyama a 2008-as válságot követően emelkedett jelentősen, majd 2020-ban ismét. A globális válságok során felértékelődött mint menedékeszköz. Közben…

Luxussá vált a megtakarítás, folytatódik a felmondási hullám

Világszerte folytatódik a felmondási hullám, mivel a megélhetés egyre több pénzét emészti fel a munkavállalóknak, akik rendre új, jobban fizető…