A forint 2022-es megrogyása nem használt a befektetői bizalomnak, sokan nem csak a megtakarításaikat, de a fizetésüket is szívesebben látnák euróban.

Egyre terjed Magyarországon az euroizáció – derül ki az NN Biztosító kutatásából. Az euroizáció azt a jelenséget takarja, amikor egy ország lakói spontán kezdik el használni az eurót a mindennapokban annak ellenére, hogy nem az a hivatalos fizetőeszköze az adott országnak. A forint 2022-es földbeállását és az évtizedes távlatokban nem tapasztalt mértékű infláció elszabadulását követően nálunk is felütötte fejét az euroizáció. Ezt sok területen tapasztalhatjuk, például szaporodnak azok a forgalmazók, akik nem forintban, hanem euróban tüntetik fel az áraikat, de érvényesül ez a hatás a megtakarítások és a befektetések területén is.

A megkérdezettek 60 százaléka mondta az NN Biztosító kutatásában, hogy sokkal vagy valamelyest nyugodtabb lenne, ha euróban tarthatná a megtakarításait. Majdnem ugyanennyien, 58 százalék gondolná stabilabbnak a pénzügyeit, ha euróban kaphatná a fizetését vagy a nyugdíját.
Forrás: hvg.hu

A Soldus Aurum megjegyzése:
Az eurós fizetéseket és nyugdíjakat tartalmazó álmokon és reményeken túl van egy remek tippünk arra, milyen megtakarítást válasszon annak érdekében, hogy megőrizze pénze vásárlóértékét, azaz elkerülje az inflációt. A befektetési arany vagy lakossági arany azonban jóval több ennél: a tökéletes megoldás hosszú távú tervei megvalósításához, a nyugalom záloga a nyugdíjas évekre, de segítség lehet a gyerekeknek/unokáknak az életkezdéshez. És ami nagyon fontos: a fizikai arannyal minden pillanatban Ön rendelkezik, így szükség esetén akkor váltja készpénzre, amikor csak akarja!
Hogyan juthat Ön is befektetési aranyhoz? A részletekért keresse munkatársainkat!