Nemesfémekkel megteremtett biztonság

Az arany és más nemesfémek értéke is igencsak megugrott a koronavírus okozta gazdasági lassulás miatt és úgy tűnik, egyre többen menekítik a pénzüket ezekbe az eszközökbe.

A portfolio.hu szakértői írásából megtudhatjuk, hogy milyen mértékben emelkedett az arany ára – válaszként a koronavírus nemzetközi terjedésére és az ezzel okozott negatív gazdasági változásokra. Ez főként azért érinti a világgazdaságot, mert ha fennmaradna ez a tendencia, akkor a FED is kénytelen lenne további kamatcsökkentést bejelenteni, és tovább növelné a befektetői és gazdasági bizonytalanságot. Ismerve az amerikai gazdaság világgazdaságra gyakorolt hatását, nem kérdés, hogy egy ilyen lépés további arany árfolyam növekedést idézne elő. Ezzel tovább nőne a „menekülőpénznek” nevezett arany iránti kereslet, ami további árfolyamemelkedést generálna. Az aranyhoz hasonlóan más nemesfémek iránt is nőtt a vásárlási igény, azaz a stabilitás mellett kötelezik el egyre többen magukat.

A cikk itt olvasható el teljes terjedelemben: https://www.portfolio.hu/uzlet/20200219/szaguld-a-palladium-es-az-arany-416477