A nagy aranyláz Magyarországon

A veszélyhelyzet kihirdetése óta rohamosan nőtt a kereslet a befektetési aranytömbök után, alig egy hét alatt a BÁV teljes rendelkezésére álló készletét felvásárolták.

Az ORIGO rövid írásában részletesen megtudhatjuk mi is történt a piacon az elmúlt egy hétben. A korona vírussal kapcsolatos intézkedések után a befektetőknél megindult a tőkekivonás a tőzsdéről és sokan a fizikai biztonság felé fordultak. Volt az utóbbi időkben olyan nap, amikor 5,6%-ot növekedett a nemesfém ára, amelyre legutóbb 2009-ben volt példa. Azonban az áremelkedés még nem állt meg, hiszen az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed (Federal Reserve Bank of New York) bejelentette, hogy korlátlan mennyiségben vásárol fel állampapírokat és jelzálog leveleket az amerikai gazdaság támogatása érdekében.

A világ több országa is átmenetileg kifogyott befektetési aranyrudakból. A veszélyhelyzet elrendelése után eltelt kevesebb mint 2 hét alatt 20.000 gramm aranyat adott el a magyar vállalat.

A cikk itt olvasható teljes terjedelmében: https://www.origo.hu/gazdasag/20200325-bav-befektetesi-arany-keszlet.html?fbclid=IwAR2648pU4CxGPwVlRuvzK6Q6NwvbP6BhUZPqMh4-Bi0Q5Gg-8Ex-
nzuDbhY